Over ons

Wie ben ik?

Dit is één van de boeiende vragen die opkomen bij het maken van een website. Hoe wil en kan ik mijn verhaal op een oprechte, authentieke manier overbrengen?  

Interessant genoeg is dit ook één van de ultieme vragen die horen bij het beoefenen van yoga. Ik ben niet mijn lichaam, ik ben niet mijn mind, morgen zal ik niet meer zijn wie ik vandaag wel ben.  

Dus… Wie ben ik en waarom hou ik zo van yoga?  

Ik ben Soetkin. Dat komt van zoet kind. Of dat zo is, laat ik in het midden.   Ik hou van lezen, mensen om me heen, nieuwe dingen ontdekken, bewegen, filosoferen, oprechtheid, waarachtigheid en connectie. Yoga ontdekken was daarom voor mij een zalig gevoel van thuiskomen.  

Hoe ik tot yoga kwam (of hoe yoga tot mij kwam)?

Nadat ik een tijd ernstig ziek was, belandde ik in een leegte: mijn lichaam was op, mijn hoofd was op. Ik was jong, maar voelde me stokoud, had altijd pijn en geen energie. Daarvoor was ik altijd bezig: job, kindjes, studeren, nieuwe dingen opstarten. Altijd doorgaan, dat was mijn motto, rusten doe ik wel wanneer ik dood ben. Maar plots kon ik niets meer. Mijn lijf en mijn hoofd gaven het op. Ik had nog weinig reden tot bestaan, want ik was als verlamd. In die kwetsbare toestand werd ik overmand door angst, ontreddering, radeloosheid. Er waren heel veel vraagtekens, maar ik vond geen antwoorden.  

Gelukkig was daar yoga!

Uiteraard begon ik met een zeer fysieke yogavorm. Ik zou mijn lichaam wel eens laten zien wie in charge was. Beperkingen, daar zou ik niet me niet door laten beknotten. Waar een wil is, is een weg. Hierdoor ging ik meer dan eens over mijn grenzen. Uiteindelijk nam ‘de yoga’ de controle over. Ik werd gedwongen het ritme van mijn lichaam opnieuw te ontdekken en dit te volgen. Stap voor stap werd ik beter, en kreeg ik meer energie. Ik ontdekte heel wat uiteenlopende yogastijlen (waaronder ook rustige – aanvankelijk een serieuze beproeving) en was helemaal gebeten door de yogamicrobe.

Door yoga kreeg ik mijn leven terug.   

Hierdoor werd de drang om meer te weten en zelf yoga te geven, groter en groter, dus begon ik met het volgen van opleidingen. Ik volgde de 200-uren yogateachertraining, de 50-uren yin- en anatomieteachertraining en begon les te geven. Aangezien ik van variatie houd en kennis belangrijk vind, blijf ik me permanent bijscholen. Ik verrijkte me via een hele reeks teachertrainingen in binnen- en buitenland: poweryoga, zwangerschapsyoga, postnatale yoga en yogatherapie.  

Het steeds verder ontdekken van yoga is een mooie, telkens nieuwe, reis, met ervaringen die ik graag met jullie wil delen.”